Koti > Ajankohtaista > Uutiset > Hyödynnä 4 000 ...

Hyödynnä 4 000 € tuki ja vaihda öljylämmitys kaukolämpöön

Nyt on aika sanoa hyvästit omakotitalojen, paritalojen ja taloyhtiöiden vanhoille öljykattiloille ja toivottaa vaivaton kaukolämpö tervetulleeksi. Pientaloihin voi hakea ELY-keskukselta 4 000 € tuen öljylämmityksestä kaukolämpöön siirryttäessä. Taloyhtiöt voivat puolestaan hakea ARA:n energia-avustusta, jonka maksimimäärä huoneistoa kohti on myös 4 000 €.

Öljylämmityksen vähentäminen on osa Suomen valtion ilmastotavoitteita. Siksi kiinteistöjen energiatehokkuuden kehittämiseen ja fossiilisista polttoaineista luopumiseen on tarjolla erilaisia tukia.

Hae avustus pientalon öljylämmityksestä luopumiseen

Omakotitalojen ja paritalojen öljylämmityksestä luopumiseen saatava tuki haetaan koko maassa Pirkanmaan ELY-keskukselta. Tukea myönnetään niin kauan kuin määrärahaa riittää. Lisätietoja tuesta ja sen hakemisesta saat Pirkanmaan ELY-keskuksen verkkosivuilta.

Kaukolämpöön siirtyminen on mahdollista Lempeä Kaukolämmön jakelualueilla – kysy lisää Lempeän myynniltä. Avustuksen hakeminen on helppoa, ja tarvittaessa Lempeän myynti auttaa myös hakemuksen tekemisessä. Tutustu myös ostorahoitukseen, jonka avulla voit hankkia kaukolämpöliittymän sinulle sopivalla kuukausierällä.

Hae energia-avustus taloyhtiön öljylämmityksestä luopumiseen

Taloyhtiöille suunnatun ARA:n myöntämän tuen saaminen riippuu energiaremontilla aikaansaatavasta energiatehokkuuden paranemisesta. Kaukolämpöön siirryttäessä hankkeen kokonaiskustannuksiin voi saada jopa 50 % tuen – kuitenkin enintään 4 000 €/huoneisto. Lisätietoja tuesta ja sen hakemisesta saat ARA:n verkkosivuilta. Lempeän myynti auttaa myös taloyhtiöitä hankkeen toteuttamisessa ja avustuksen hakemisessa.

Lue lisää öljylämmityksestä kaukolämpöön siirtymisestä >>