Koti > Kaukolämpö

Kaukolämpö on ihanteellinen lämmitysratkaisu

Lämmitä kiinteistösi helposti, edullisesti ja ympäristöä säästäen.

1. Kaukolämpö on varma ja helppo lämmitysratkaisu

Kaukolämmitys on siisti ja huoleton lämmitysratkaisu, jonka valinneilta lämpö ei lopu kesken. Nimestään huolimatta kaukolämpö tuotetaan lähellä ja muutenkin mahdollisimman tehokkaasti ja ympäristöystävällisesti.

Lempeällä on Järvi-Suomen alueella lämpölaitoksia yhteensä 10 paikkakunnalla. Ne tuottavat alueensa kiinteistöille vähäpäästöistä lämpöä uusiutuvasta energiasta. Kaukolämpöön siirtyminen on siis aito ilmastoteko, joka tarjoaa työtä paikallisille osaajille.

2. Kenelle kaukolämpö sopii lämmitysmuodoksi

Kaukolämpö sopii lähes kaikille taajamien kiinteistöille, jotka sijaitsevat riittävän lähellä olemassa olevaa kaukolämpöverkostoa. Voit siis lämmittää kaukolämmöllä omakotitalon, paritalon, rivitaloyhtiön, kerrostaloyhtiön, tuotantolaitoksen sekä kiinteistön, jossa on liiketiloja tai muita toimitiloja (esimerkiksi koulu, monitoimitalo jne).

Katso kartasta, onko kiinteistösi paikkakunnalla, jolla on Lempeän kaukolämpölaitos verkostoineen, ja ota yhteyttä tai pyydä tarjous:

Kartta jossa Lempeän lämmön kaukolämpöverkosto

Lempeän kaukolämpöliittymä on siis mahdollista saada seuraavissa Järvi-Suomen kaupungeissa ja taajamissa: Hartola, Joutsa (Joutsan Lämpö), Juva, Kangasniemi, Kerimäki, Mäntyharju, Pertunmaa, Puumala, Rantasalmi ja Savonlinna. Käytännössä lämmitettävän kiinteistön on sijaittava lähellä olemassaolevaa kaukolämpöverkostoa, jotta liittymän rakentaminen on taloudellisesti kannattavaa.

Kaukolämpö voidaan kytkeä uusiin rakennuksiin ja sillä voidaan korvata vanha lämmitysjärjestelmä. Esimerkiksi öljylämmityksen vaihtaminen vähäpäästöiseen kaukolämpöön helpottaa lämmitysasioiden hoitamista ja tukee samalla Suomen ilmastotavoitteita.

Kaukolämpö voidaan järkevästi yhdistää myös muiden lämmitysmuotojen kanssa. Pientalossa varmaa ja luotettavaa kaukolämpöä voidaan täydentää esimerkiksi varaavan takan lämmityksellä. Taloyhtiöissä esimerkiksi kaukolämmön ja poistoilmalämpöpumpun muodostama hybridimalli yhdistää energiatehokkuuden ja lämmön toimitusvarmuuden.

3. Miten kaukolämpöverkkoon liittyminen tapahtuu

Kaukolämpöön liittyminen on helppoa ja vaivatonta. Jos et ole varma voidaanko sinun kiinteistösi liittää kaukolämpöverkkoon, ota yhteyttä niin tarkistamme asian. Voit myös suoraan pyytää tarjouksen.

Kun uuteen rakennukseen valitaan lämmitysmuodoksi kaukolämpö, liittymä ja laitteisto suunnitellaan osana rakennushanketta.

Vanhan rakennuksen lämmitysjärjestelmän vaihtaminen kaukolämpöön suunnitellaan jo tarjouksen yhteydessä. Kaukolämpöjärjestelmä voidaan yhdistää vaivattomasti vanhaan vesikiertoiseen patteri– tai lattialämmitykseen. Käytännössä kaukolämpöjohdot tuodaan taloon perustusten alta tai sokkelin lävitse. Kaukolämmön lämmönvaihdin asennetaan yleensä vanhaan kattila- tai lämmönjakohuoneeseen.

Teemme paikan päällä kiinteistöösi katselmuksen, jossa suunnittelemme liittymäreitin kiinteistöön sekä kaukolämpölaitteiston sijoittelun. Saat katselmuksen tuloksena kirjallisen tarjouksen kaukolämpöön liittymisestä. Etukäteen suunniteltuna tekninen toteutus sujuu joutuisasti.

Voit halutessasi hakea ostorahoitusta lämpöliittymän hankintaan, ja maksaa investointisi sinulle sopivalla kuukausierällä.

Kun päätös liittymisestä on selvä, allekirjoitamme sopimukset ja lähetämme laskun.
Me huolehdimme kaukolämpöliittymän rakentamisesta sekä tarvittavista purkutöistä, putki- ja sähkötöistä, laitehankinnoista, asennuksista sekä tarkastuksista – koko paketista!

Töiden valmistuttua annamme sinulle lopputarkastuksen yhteydessä kaukolämpölaitteiden käytönopastuksen sekä dokumentit laitteista ja tehdyistä toimenpiteistä.

4. Mitä kaukolämpö maksaa

Kaukolämmön hinta koostuu energiamaksusta ja perusmaksusta. Energiamaksun suuruus vaihtelee hiukan vuodenaikojen mukaan. Jos kiinteistössä ei ole vielä kaukolämpöliittymää, on sellainen rakennettava. Liittymismaksun suuruuteen vaikuttavat kiinteistösi lämmöntarve ja rakennettavan liittymisjohdon pituus. Lisäksi voit satunnaisesti tarvita erillisiä laskutettavia palveluita, kuten laskujäljennöksen tai lämmön katkaisemisen määräajaksi.

Kaukolämmön hintaesimerkki

Esimerkiksi 1990-luvulla rakennetussa 120 m2:n omakotitalossa asuva nelihenkinen perhe maksaa kaukolämmöstä noin 1 700 – 1 950 € (sis. alv 24%) vuodessa. Hinta koostuu energiamaksusta ja perusmaksusta. Perusmaksu on 335 – 577 € (sis. alv 24%) vuodessa paikkakunnasta riippuen. tämän kokoisen omakotitalon lämmitykseen ja lämpimän käyttöveden valmistamiseen kuluu energiaa lähes 20 000 kWh, jolloin vuotuinen energiamaksu on noin 1 400 € (sis. alv 24%).

5. Miten kaukolämpö toimii

Kaukolämpölaitteisto on yksinkertaista ja varmaa tekniikkaa, joten voit luottaa sen toimivuuteen. Kaikki Lempeän kaukolämpömittarit ovat etäluettavia, joten voit seurata energiankulutustasi milloin vain Helmi-palvelussa.

Taloyhtiöissä ja toimitilakiinteistöissä lämpöenergiaa voidaan säästää älykkäillä termostaattiratkaisuilla. Lempeä Älylämpö parantaa asumismukavuutta ja työskentelyolosuhteita yksilöllisellä ja tasaisella lämmityksellä.

6. Miten kaukolämpölaitteiden huolto tehdään

Kaukolämpöjärjestelmä on lähes huoltovapaa. Lämmityslaitteiden toiminta kannattaa kuitenkin tarkistaa esimerkiksi keväällä ja syksyllä, kun lämmityksen tarve muuttuu. Säätöjä kannattaa myös tehdä, jos sisällä tuntuu vetoa tai jos sisäilma tuntuu kovin kuivalta. Tarkistus ja mahdolliset säädöt auttavat säästämään energiaa ja varmistavat miellyttävät olosuhteet.

7. Miten kaukolämpöä tuotetaan

Lämmöntuotannossa käytetty teknologia kehittyy nopeasti. Myös kaukolämpöjärjestelmät ovat hyötysuhteeltaan yhä tehokkaampia, ympäristölle ystävällisempiä ja monimuotoisempia.

Lempeän lämpövoimaloissa käytetään raaka-aineena pääasiassa lähialueilta kerättyä hukkapuuta ja metsäteollisuuden sivutuotteita, kuten puuhaketta ja sahanpuruista valmistettuja pellettejä. Lisäksi käytämme polttoaineena hiukan turvetta ja öljyä, jotka varmistavat lämmön toimitusvarmuuden poikkeusolojen varalta. Puumalassa tuotamme kaukolämpöä myös auringon ja sen lämmittämän ilman avulla.

Uusiutuvan, paikallisen hukkapuun keskitetty ja hallittu polttaminen nykyaikaisissa lämpölaitoksissa aiheuttaa hyvin vähän päästöjä. Tästä huolehdimme savukaasupesurien avulla.

 

8. Pyydä tarjous kaukolämmöstä!

Ota yhteyttä, niin saat tietoa ja tarjouksen kaukolämmöstä. Tarjouksen pyytäminen ei sido sinua mihinkään.

Pyydä tarjous
Yhteyshenkilön tiedot
Haluan että minuun otetaan yhteyttä *
Ossi Pöyry
Myyntipäällikkö
010 210 4241