Koti > Öljylämmitys kaukolämpöön

Öljylämmityksestä kaukolämpöön

Huoleton, vaivaton ja varma kaukolämpö on Suomen yleisin lämmitysmuoto hyvästä syystä. Nyt sekä taloyhtiöt että omakotitalot ja paritalot voivat saada tukea öljylämmityksestä luopumiseen. Tämän lisäksi sinulla on monia hyviä syitä vaihtaa vanhat öljykattilasi kaukolämpöön.

Öljylämmityksen vaihtaminen kaukolämpöön

Huoleton kaukolämpö on Suomen yleisin lämmitysmuoto. Öljylämmitykseen verrattuna
asiakkaat arvostavat ennen kaikkea kaukolämmön helppokäyttöisyyttä, huoltovapautta ja kilpailukykyistä hintaa.

Öljylämmityksen vähentäminen on osa Suomen valtion ilmastotavoitteita. Siksi valtio panostaa nyt voimakkaasti kiinteistöjen energiatehokkuuden kehittämiseen ja fossiilisista polttoaineista luopumiseen erilaisin tukimuodoin.

Lempeä Kaukolämpöputki

Avustus pientalon öljylämmityksestä luopumiseen

Jos asut omakotitalossa tai paritalossa, nyt on paras aika luopua öljylämmityksestä. Voit hakea Pirkanmaan ELY-keskukselta 4 000 € avustuksen, kun siirryt öljystä kaukolämpöön.

Tukea myönnetään enintään syksyyn 2022 saakka, niin kauan kuin määrärahaa riittää. Varmista siis tuen saanti ja ota yhteyttä Lempeän myyntiin. Hakeminen on yksinkertaista – lue lisää ELY-keskuksen sivuilta. Autamme sinua tarvittaessa hakemuksen tekemisessä.

Energia-avustus taloyhtiön öljylämmityksestä luopumiseen

Taloyhtiöt voivat saada energiaremonttiinsa ARA:n myöntämää energia-avustusta. Sen saaminen riippuu siitä, kuinka paljon energiaremontti parantaa kiinteistön energiatehokkuutta. Kun öljylämmitys päätetään vaihtaa kaukolämpöön, voi hankkeelle saada valtion tukea jopa 50 % hankkeen kokonaiskustannuksista (max. 4000 € huoneistoa kohti). Lue lisää energia-avustuksen ehdoista tai ota yhteyttä Lempeän myyntiin.

Hae rahoitusta lämpöliittymän hankintaan

Ostorahoituksella voit hankkia kaukolämpöliittymän sinulle sopivalla kuukausierällä. Lue lisää ostorahoituksesta

Aina miellyttävän lämmintä

Toisin kuin öljylämmityksessä, kaukolämpölaitteet eivät vaadi asukkaalta vaivaa. Hyvin toimivat kaukolämpölaitteet takaavat aina tasaisen huonelämpötilan sekä sopivan lämpimän käyttöveden.

Kaukolämpö on siisti valinta

Öljylämmitykseen verrattuna kaukolämpö on siisti ratkaisu. Asukkaiden ei tarvitse tehdä mitään putkistoihin liittyviä säätö- tai tarkkailutöitä.

Ympäristö kiittää

Tulevaisuudessa erilaisten uusiutuvien energialähteiden käyttö kaukolämmön tuotannossa kasvaa. Kaukolämpö on osa tulevaisuuden älykästä energiajärjestelmää, jossa osa kaukolämmöstä voidaan tuottaa esimerkiksi auringon avulla!

Milloin öljylämmityksestä kannattaa siirtyä kaukolämpöön?

Viimeistään siinä vaiheessa, kun asunnon nykyinen öljykattila on tulossa käyttöikänsä päähän. Vaihtoa miettiessä kannattaa muistaa, että öljylämmityksen muuttaminen edullisempaan ja ympäristöystävällisempään kaukolämpöön parantaa talon jälleenmyyntiarvoa.

Mitä kaukolämpöön siirtyminen edellyttää?

Öljylämmityksen muuttaminen kaukolämmöksi on suosittu ratkaisu, jos talon läheltä kulkee kaukolämmön runkoputki. Lämmitysremontti maksaa itsensä takaisin reilusti alle 10 vuodessa. Kaukolämpöön vaihtaminen maksaa töineen noin 8 000–10 000 euroa.

Katso kartasta, asutko lähellä Lempeä Kaukolämmön jakelualuetta!

 

Onko kaukolämpöön vaihtaminen teknisesti vaativaa?

Ei lainkaan, sillä kaukolämpöjärjestelmä voidaan yhdistää vaivattomasti vanhaan vesikiertoiseen patteri– tai lattialämmitykseen.

Vaihdettaessa öljylämmitys kaukolämpöön vanha öljysäiliö puretaan tai haluttaessa hyväkuntoinen öljykattila voidaan myös jättää myös varalämmönlähteeksi.

Kaukolämpöjohdot tuodaan taloon perustusten alta tai sokkelin lävitse. Kaukolämmön
lämmönvaihdin asennetaan yleensä vanhaan kattilahuoneeseen.

Viisi hyvää syytä siirtyä öljylämmityksestä
kaukolämpöön

  • Kaukolämpö on asukkaalle edullista ja vaivatonta
  • Kaukolämpö ei vaadi huoltoa ja vie vähän tilaa
  • Kaukolämpö sopii hyvin yhteen vesikiertoisen lämmitysjärjestelmän kanssa
  • Kaukolämpö on tulevaisuuden energiaratkaisu
  • Energiaremonttiin voi nyt saada avustusta

Näin pienennät lämmityslaskuasi entisestään:

Lämmityslaskua voidaan pienentää siirryttäessä öljylämmityksestä kaukolämpöön myös tiivistämällä tai lisäeristämällä taloa tai asentamalla lämmöntalteenotto koneelliseen ilmanvaihtoon.

Haluatko tietää lisää öljylämmityksen vaihtamisesta kaukolämpöön? Ota yhteyttä:

Ossi Pöyry
Myyntipäällikkö
010 2104241

Pyydä tarjous

Pyydä tarjous
Yhteyshenkilön tiedot
Haluan että minuun otetaan yhteyttä *