Etusivu > Ajankohtaista > Blogit > Kohti hiilineut...
Johanna Rautio | Tags

Kohti hiilineutraalia kaukolämpöä

Kun hiilestä ja öljystä on päästävä eroon, mitä tilalle? Tavoite hiilineutraalista Suomesta on arvokas ja välttämätön, mutta helppoa sen saavuttaminen ei ole. Pienikin teko vie eteenpäin.  

 
Lempeä kaukolämpö syntyy suurimmaksi osaksi alueemme lähimetsien hukkaenergiasta. Se tarkoittaa vähäisempää riippuvuutta ulkomailla tuotetuista energiaratkaisuista, kuten öljystä ja hiilestä.  

 Suomen tavoitellessa hiilineutraalia asemaa jo lähivuosikymmenten aikana, täytyy energiantuotannonkin luonnollisesti kehittyä ripeämmin.   

 
Siksi Lempeän kaukolämmön tuotantoa kehitetään jatkuvasti kohti hiilineutraalisuutta.  

 
Eroon öljystä askel kerrallaan  

 
Ympäristön kannalta kestävä energiantuotanto on meille selkeä arvovalinta. Kaukolämmön tuotannossa vähennämme öljyn käyttöä esimerkiksi korvaamalla lämpölaitosten öljykattiloita pelletillä.  

 
Alkuvuodesta 2018 otimme käyttöön Mäntyharjun Pentinpellon pellettilämpökeskuksen.  Saman vuoden syksyllä uudistettiin Mäntyharjun Omakotitien lämpölaitos. Uudistus modernisoi tekniikkaa ja vähentää hiukkaspäästöjä merkittävästi.  

 
Olemme olleet mukana Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulun Xamkin ja LUT-yliopiston hankkeessa, jossa selvitetään mahdollisuuksia hyödyntää hevosenlantaa polttoaineena.  

 
Kokeilussa saavutettiin hyviä tuloksia ja lannan poltto jatkuu Juvan lämpökeskuksessa. Samalla autamme hevosyrittäjiä lannan hävittämisessä ja tuemme maaseudun elinvoimaa.  Lue lisää hankkeestamme täältä.  

 
Tuotantolaitoksemme ovat mukana Suomen vapaaehtoisessa energiatehokkuussopimuksessa. Vuoteen 2025 asti ulottuvan sopimuksen toimenpideohjelma tähtää energian tehokkaaseen käyttöön. Se on yksi tärkeimmistä keinoista torjua ilmastonmuutosta.  

 
Etsimme jatkuvasti uusia tapoja tuottaa lempeää kaukolämpöä entistä ympäristöystävällisemmin. Tällä hetkellä meillä on valmistelussa hanke, jossa investoimme aurinkolämpöön.  

Aurinkolämmön avulla tuottamamme kaukolämpö tulee olemaan aiempaakin ympäristöystävällisempää. Kerromme aurinkolämpöhankkeemme etenemisestä lähitulevaisuudessa lisää. 

Mikä parasta, tehokas ja järkevä energiankäyttö säästää kustannuksia ja lisää toiminnan kannattavuutta. Se merkitsee jatkuvuutta ja vakautta palvelun tuotannossa.  

 
Sinun eduksesi.  


Viestintäpäällikkö
010 2104209
johanna.rautio@sssoy.fi
  • Johanna Rautio

    Johanna toimii viestintäpäällikkönä Suur-Savon Sähkössä. Energiaa säteilevä Johanna on siten tavallaan unelma-alallaan. Varsinkin, kun saa tehdä päivisin sitä mikä on sydäntä työmielessä lähinnä: yritysten vastuullisuustyötä ja viestintää. Siis monen muun asian lisäksi. Johanna on ollut näissä hommissa jo yli 10 vuotta ja virtaa riittää vähintään toiseen mokomaan. Kunhan vain saa oppia koko ajan jotakin uutta. Johanna on myös kahden teinin äiti ja norfolkinterrieri Taikan ulkoiluttajaihminen. Samaa perhettä kaikki. Perheen pyörityksen ohella Johanna mätkii vapaa-ajallaan säkkejä kuntonyrkkeilyn parissa.