Siirry sisältöön
Etusivu > Ratkaisut > Kunnille

Lämpö- ja jäähdytysratkaisut kunnan kiinteistöihin

Paikallista lämpöenergiaa ja elinvoimaa

Kunnan omistamien tai hallinnoimien kiinteistöjen lämmitysratkaisujen valinnassa on otettava huomioon monia näkökohtia. Kaukolämpöverkosto on osa taajamansa infrastruktuuria ja siksi moni kunta on osaomistajana lämpövoimaloissa ja energiayhtiöissä.

Kaukolämpö sopii kuntakiinteistöjen lämmitykseen ja jäähdytykseen niiden koosta riippumatta: kaukolämmöllä lämpiävät esimerkiksi koulut, terveysasemat, kirjastot ja kunnantalot. Kaikkien kaukolämpöverkossa olevien kiinteistöjen lämmitysasioita voidaan kätevästi seurata Helmi-asiointipalvelussa.

Jos kunnan omistamaa kiinteistöä ei etäisyyden vuoksi voi liittää kaukolämpöverkkoon, avaimet käteen -palveluna saatava Lempeä Maalämpö ratkaisee lämmitys- ja jäähdytystarpeet samalla kertaa. Lempeä Maalämpö edellyttää, että kiinteistön lämmöntarve on yli 250 MWh vuodessa. Maalämpöratkaisu edellyttää myös, että tontti sopii maalämpökaivon poraukseen.

lempea_liekki_keltainen.svg

Lempeä Kaukolämpö kunnan kiinteistöille

Kaukolämpö on kestävä ja huoleton lähienergiaratkaisu kaukolämpöverkon piirissä oleville kiinteistöille, joissa on vesikiertoinen lämmitys.

Lue lisää Lempeä Kaukolämmöstä >

lempea_liekki_sininen.svg

Lempeä Jäähdytys kunnan kiinteistöille

Kiinteistön jäähdytyratkaisu voidaan toteuttaa kaukolämpöverkkoon liitettynä, jos kaukolämpöverkko on riittävän lähellä. Avaimet käteen -toimitus yhdistää taloudellisesti järkevällä tavalla lämmityksen ja jäähdytyksen – mutta voidaan toteuttaa myös ilman kaukolämpöasiakkuutta.

Lempeä Jäähdytys on kunnalle riskitön investointi. Lempeä huolehtii kaikesta, asiakas maksaa vain käyttämästään jäähdytysenergiasta. Lisäksi jäähdytyksen kustannukset on helppo ennakoida vuosiksi eteenpäin.

Lue lisää Lempeä Jäähdytyksestä >

lempea_liekki_ruskea.svg

Lempeä Maalämpö kunnan kiinteistöille

Lempeä Maalämpö sopii kiinteistöille tai kiinteistöryhmille, joissa kaukolämpö ei ole mahdollinen lämmitysmuoto. Lämmitettävien kiinteistöjen yhteinen lämmöntarpeen tulee olla vähintään 250 MWh vuodessa. Lempeä Maalämpö lämmittää myös käyttöveden. Ainutlaatuinen ratkaisu ei edellytä alkuinvestointia.

Lempeä Maalämmön asiakas maksaa vain käytetystä energiasta (€/MWh) tai kiinteää kuukausimaksua (€/kk). Lempeä huolehtii omistamiensa laitteiden ylläpidosta, valvonnasta ja huolloista. Kustannukset ovat ennakoitavissa vuosiksi eteenpäin.

Lue lisää Lempeä Maalämmöstä >

Haluatko tietää lisää Lempeän lämpö- ja jäähdytysratkaisuista?

Ossi Pöyry
Myyntipäällikkö
010 2104241