Koti > Ratkaisut > Lempeä Jäähdytys

Lempeä Jäähdytys isommille kiinteistöille

Ympäristöystävällinen ja riskitön jäähdytyspalvelu

Huoleton Lempeä Jäähdytys tarjoaa mukavuutta suurempiin kiinteistöihin: taloyhtiöihin sekä yritysten, organisaatioiden ja kuntien rakennuksiin. Tarjoamme avaimet käteen -toimituksena ympäristöystävällisen ratkaisun, jossa lämmityksen ja jäähdytyksen tuotanto on yhdistetty.

Investointi Lempeä Jäähdytykseen on riskitön ja kustannustehokas. Asiakkaamme maksaa vain käyttämästään jäähdytysenergiasta (€/MWh). Lempeä Lämpö huolehtii laitteiston ylläpidosta, valvonnasta ja huolloista. Jäähdytyksen kustannukset ovat ennakoitavissa vuosiksi eteenpäin.

Jäähdytysratkaisu kaukolämpöverkon lähellä oleville kiinteistölle

Lempeä Jäähdytys voidaan ottaa käyttöön sekä kaukolämpöön siirryttäessä että kiinteistöissä, jotka jo ovat Lempeä Lämmön kaukolämpöasiakkaita. Jäähdytys voidaan toteuttaa myös ilman kaukolämpöasiakkuutta – riittää, että kiinteistö sijaitsee riittävän lähellä kaukolämpöverkkoa.

Lempeä Jäähdytys on

  • Mukava – jäähdytys lisää asumisen ja työnteon mukavuutta kesäkuukausina
  • Riskitön – Lempeä omistaa laitteet 5–15 vuoden sopimuksella ja vastaa niiden toiminnasta
  • Hinnaltaan kilpailukykyinen – sitoo vähemmän pääomaa perinteiseen jäähdytykseen verrattuna
  • Helppo toteuttaa – avaimet käteen -toimitus esimerkiksi putkiremontin yhteydessä
  • Käyttökustannuksiltaan ennakoitava – asiakas maksaa vain energiasta
  • Hiljainen ja “näkymätön” – laitteisto sijoitetaan taloteknisiin tiloihin
  • Ympäristöystävällinen – tukee kiertotaloutta, sillä Lempeä Jäähdytys ei tuota lainkaan hukkalämpöä ja lisäksi se on ekologisella sähkösopimuksella 100 % hiilineutraali.

Ympäristölle ystävällinen tapa jäähdyttää kiinteistöjä

Lempeä Jäähdytys perustuu ns. CHC-jäähdytykseen (Combined Heating and Cooling), jossa lämmityksen ja jäähdytyksen tuotanto on yhdistetty. Jäähdytyksen tuotannossa syntyy sivutuotteena aina lämpöä. Perinteisissä jäähdytysjärjestelmissä tämä lämpö menee hukkaan kiinteistöjen katolla sijaitsevien lauhduttimien kautta. CHC-jäähdytyksessä sivutuotteena syntyvä hukkalämpö otetaan hyötykäyttöön kaukolämpöverkossa.

Haluatko tietää lisää Lempeä Jäähdytyksestä?

Ossi Pöyry
Myyntipäällikkö
010 2104241

Sinua saattaa kiinnostaa myös:​