Koti > Yritys

Yrityksestä

Olemme olleet osa tämän maakunnan kehitystä jo vuodesta 1946. Tehtävämme oli jo silloin selvä: huolehtia Järvi-Suomen elinvoimasta. Tuolloin se tarkoitti sähköä, mutta nyt luomme hyviä olosuhteita myös lähimetsien hukkaenergialla tuotetulla lämmöllä.

Lempeä on osa Suur-Savon Sähkö -konsernia, joka toimittaa lämpöä ja pitää huolta sähkönjakeluverkosta Järvi-Suomen alueella. Konserniin kuuluva Lumme Energia myy sähköenergiaa kaikkialle Suomeen. Palveluksessamme on yli 100 energia-alan ammattilaista.  Vuotuinen vaikutuksemme aluetalouteen on yli 160 miljoonaa euroa.

Omistuksemme on paikallisissa käsissä: alueen kunnat omistavat 60 %, yhteisöt ja yritykset 26 %, seurakunnat 5 % ja yksityiset 6 %.

 

Kaukolämpöä saadaan myös auringosta

85 % kaukolämmöstämme on peräisin järvisuomalaisen metsätalouden sivuvirroista eli lähimetsien hukkaenergiasta. Tähän mennessä kaukolämpöä on tuotettu lämpölaitoksissa polttamalla. Tulevaisuudessa kaukolämpöä tuotetaan entistä enemmän myös auringon avulla, ilman päästöjä tuottavaa polttoprosessia.  Lue lisää.
 

Suur-Savon Sähkö -konserni  2021

  • Henkilöstö 114
  • Liikevaihto 272 milj. euroa
  • Sähkön siirron asiakkaat 102 000
  • Lämpöasiakkaita 1 500
  • Sähköverkon pituus 28 000 km
  • Kaukolämpöverkon pituus 160 km

Lempeä on sitoutunut energiatehokkuussopimukseen

Energiatehokkuussopimukset ovat tärkeä osa Suomen energia- ja ilmastostrategiaa ja ensisijainen keino edistää energian tehokasta käyttöä Suomessa.  Vastuullinen ja tehokas energiankäyttö vähentää ilmastonmuutosta aiheuttavia hiilidioksidipäästöjä. Lempeä on sitoutunut energiatehokkuussopimuksella yhdessä monen muun yrityksen ja kunnan kanssa kehittämään energiatehokkaampaa Suomea. 

Lue lisää energiatehokkuusopimuksista täältä.

Pyydä Lempeä yhteydenotto ja jätä yhteystietosi.

Ota yhteyttä
Haluan että minuun ollaan yhteydessä: