Siirry sisältöön
Etusivu > Ratkaisut > Taloyhtiöille

Lämpö- ja jäähdytysratkaisut taloyhtiöille

Helppoa ja taloudellista mukavuutta

Kaipaako taloyhtiösi vanhentunut lämmitysjärjestelmä uusimista? Valitse helppo ja kustannustehokas ratkaisu sen mukaan, onko taloyhtiö kaukolämpöverkon piirissä vai ei. Samalla voit parantaa asumismukavuutta, sillä sekä kaukolämpö- että maalämpöratkaisuumme voidaan lisätä myös viilennys.

Kaukolämpöön siirtyminen edellyttää, että kiinteistö on riittävän lähellä kaukolämpöverkkoa. Jos etäisyys on liian pitkä, tarjoamme taloyhtiöille maalämpöä turvallisena avaimet käteen -palveluna. Maalämpöön siirtyminen edellyttää, että kiinteistöjen yhteinen lämmöntarve on yli 250 MWh vuodessa ja että maalämpökaivon poraus tontilla on mahdollista.

Öljylämmitteiset taloyhtiöt voivat saada kaukolämpöön siirtyessään valtion tukea. Maalämpöratkaisumme ei edellytä alkuinvestointeja, joten siihen tukea ei tarvita.

Isännöitsijät voivat kätevästi seurata kaikkien Lempeän kaukolämpöverkossa olevien taloyhtiöidensä lämmitysasioita Helmi-asiointipalvelussa. Taloyhtiöissä huoleton ja varma kaukolämpö sopii myös käytettäväksi yhdessä muiden lämmitysratkaisujen, esimerkiksi poistoilmalämpöpumpun, kanssa.

lempea_liekki_keltainen

Lempeä Kaukolämpö taloyhtiöön

Kaukolämpöverkon piirissä olevalle kiinteistölle kaukolämpö on kestävä ja helppo ratkaisu. Se on kilpailukykyinen lämmitysratkaisu sekä investointikustannuksiltaan että käyttökustannuksiltaan. Kaukolämpö sopii kiinteistöihin, joissa on vesikiertoinen lämmitys. Se takaa lämmön ja lämpimän käyttöveden riittävyyden kaikkiin asuntoihin.

Lue lisää Lempeä Kaukolämmöstä >

lempea_liekki_sininen

Lempeä Jäähdytys taloyhtiöön

Kaukolämpöverkossa olevan taloyhtiön jäähdytys on taloudellisinta yhdistää kaukolämpöön. Meiltä saat huolettomana avaimet käteen -toimituksena ratkaisun, jossa lämmityksen ja jäähdytyksen tuotanto on yhdistetty. Jäähdytys voidaan toteuttaa myös ilman kaukolämpöasiakkuutta, kunhan taloyhtiö on riittävän lähellä kaukolämpöverkkoa.

Avaimet käteen -toimitus tarkoittaa, että investointi Lempeä Jäähdytykseen on riskitön ja kustannustehokas. Taloyhtiö maksaa vain käyttämästään energiasta. Lempeä Lämpö huolehtii laitteiston ylläpidosta, valvonnasta ja huolloista. Jäähdytyksen kustannukset ovat ennakoitavissa vuosiksi eteenpäin.

Lue lisää Lempeä Jäähdytyksestä >

lempea_liekki_ruskea

Lempeä Maalämpö taloyhtiöön

Maalämpö on erinomainen vaihtoehto taloyhtiöille, jotka eivät sijaitse kaukolämpöverkon läheisyydessä ja joiden lämmöntarve on vähintään 250 MWh vuodessa. Maalämpöjärjestelmä lämmittää sekä kiinteistön että sen tarvitseman käyttöveden. Lempeä Maalämpö on luotettava, edullinen ja ympäristöystävällinen ratkaisu, joka ei edellytä taloyhtiöltä lainkaan alkuinvestointia.

Sopimuksen mukaan taloyhtiö maksaa vain käyttämästään energiasta joko energiankäytön mukaan (€/MWh) tai kiinteänä kuukausimaksuna (€/kk). Lempeä omistaa laitteet ja huolehtii niiden ylläpidosta, valvonnasta ja huolloista. Maalämmön kustannukset ovat ennakoitavissa vuosiksi eteenpäin.

Lue lisää Lempeä Maalämmöstä >

Haluatko tietää lisää Lempeän lämpö- ja jäähdytysratkaisuista?

Ossi Pöyry
Myyntipäällikkö
010 2104241