Siirry sisältöön
Etusivu > Joutsan Lämpö

Joutsan Lämpö

Lempeä kaukolämpöratkaisu joutsalaisille.

Kaukolämpö tuotetaan lähellä sinua

Kaukolämpö on kätevä ja kilpailukykyinen lämmitysmuoto Joutsan taajamassa sijaitseville rakennuksille. Tuotamme ja jakelemme ympäristöystävällistä kaukolämpöä omakotitaloihin, taloyhtiöihin sekä julkisiin ja teollisuusrakennuksiin.

Joutsan Lämpö on Joutsan kunnan ja Suur-Savon Sähkön yhteisesti omistama lämpöyhtiö. Peltolan alueella sijaitseva lämpökeskus käyttää pääasiassa kotimaisia biopolttoaineita eli metsähaketta ja turvetta. Vara- ja huippukuormalaitos sijaitsee Joutsan Myllytiellä.

Kolme hyvää syytä valita kaukolämpö

Paikallisesti pääasiassa metsäteollisuuden sivuvirtojen hukkapuusta tuotettu kaukolämpö on vastuullinen valinta. Se tekee hyvää kaukolämpöasiakkaillemme, yhteiselle ympäristöllemme sekä alueemme taloudelle. Jos talossasi on öljylämmitys, se kannattaa nyt vaihtaa kaukolämpöön. Lue lisää

1 ) Huoleton

Kaukolämpö on vaivaton ja mukava lämmitysmuoto, joka soveltuu kaikkien rakennusten lämmitysjärjestelmäksi. Saat kotiisi aina riittävästi lämpöä ja lämmintä vettä. Lämmityslaitteiden automatiikka varmistaa aina sopivan kiinteistön lämmitystehon sekä riittävän ja tasaisen käyttöveden lämmityksen.

Kaukolämpölaitteisto on edullinen, yksinkertainen ja toimintavarma. Se mahtuu pieneen tilaan, ei vaadi valvontaa eikä likaa ympäristöään. Lämmönjako tapahtuu vesikiertoisesti esimerkiksi pattereiden tai lattialämmityksen avulla. Huoltotarve on vähäinen.

Kilpi-ikoni

2 ) Ympäristöystävällinen

Kaukolämpö säästää ympäristöä ja torjuu ilmastonmuutosta. Käytämme pääasiassa uusiutuvia ja hiiltä sitovia energianlähteitä eli metsähaketta. Samalla kun käytämme hyödyksi metsien hukkapuuta vähennämme uusiutumattomien fossiilisten polttoaineiden käyttöä.

Ilmastolle puu on fossiilisia polttoaineita parempi raaka-aine vähäisempien hiilidioksidipäästöjen osalta. Puuta poltettaessa suodatamme savukaasuista haitalliset pienhiukkaset.

Lehti-ikoni

3 ) Taloudellinen

Kaukolämpöön liittyminen on myös kestävä ja taloudellisesti kannattava vaihtoehto. Perustamiskustannukset ovat matalammat kuin kilpailevilla lämmitysmuodoilla. Kaukolämpö on tulevaisuuden energiamuoto, ja sen kasvava arvostus näkyy myös kiinteistöjen myyntihinnoissa.

Kaukolämpö tarjoaa myös työtä paikallisille osaajille mm. puuraaka-aineen hankinnassa, lämmöntuotannossa sekä kaukolämpölaitteiden asennuksessa ja huollossa.

Peukku-ikoni

Liity Joutsan kaukolämpöverkkoon

Kaukolämpöverkkoon voidaan ilman suuria investointeja liittää yhtä hyvin uudet kuin vanhatkin kiinteistöt, jos kiinteistön sijainti sen mahdollistaa. Säädöillä lämpö saadaan kohdennettua haluamallasi tavalla ja näin voit itse vaikuttaa lämmityskustannuksiisi..

Kun liityt kaukolämpöön, saat liittymismaksulla kiinteistösi lämmönjakohuoneeseen liitosjohdon ja lämmönmittauskeskuksen. Liittymismaksuun sisältyvät kaikki tarvittavat maanrakennus- ja rakennustekniset työt.

Lisäksi tarvitset lämmönjakokeskuksen. Se sisältää mm. lämmönsiirtimet, joiden avulla lämpö siirtyy kiinteistön omaan lämmitysverkostoon. Lämmönjakokeskuksen mitoitus, hankinta ja siihen liittyvät asennustyöt kuuluvat asiakkaalle. Näihin laitteisiin liittyvissä kysymyksissä voit kääntyä LVI-urakoitsijan puoleen. Autamme tarvittaessa sopivan urakoitsijan valinnassa.

Hinnat 1.3.2024 alkaen

Energiamaksu 82,35 €/MWh (sis. alv 24 %)
Perusmaksu, k-kerroin 3,2

Perusmaksu lasketaan tilausvesivirran ja k-kertoimen perusteella. K-kerroin tarkistetaan tarvittaessa vastaamaan kiinteiden kustannusten hintatasoa. Hintaan lisätään arvonlisävero.

 

 

Perusmaksun laskeminen 

Tilausvesivirta V (m3/h)

0 – 0,7 

0,8 – 1,9 

2,0 – 7,9 

8,0 – 

Perusmaksu (euroa/vuosi)

k * 741,71 * V

k * (47,09 + 682,84 * V)

k * (706,39 + 353,19 * V)

k * (2119,17 + 176,60 *V)

Yhteystiedot:

Joutsan Lämpö Oy
PL 3, Otto Mannisen katu 6
50101 MIKKELI

Laskutusosoite:

Joutsan Lämpö Oy
c/o Joutsan tili- ja yrityspalvelut
PL 4 (Rantatie 19)
19651 Joutsa

Yhteyshenkilöt:

Myyntipäällikkö Ossi Pöyry
puh. 010 210 4241

Toimitusjohtaja Jari Väyrynen
puh. 010 210 4358

Kysy lisää kaukolämpöön siirtymisestä

Ossi Pöyry
Myyntipäällikkö
010 210 4241

Pyydä tarjous

Pyydä tarjous (Joutsan lämpö)

Joutsan Lämpö on mukana energiatehokkuussopimuksessa

Energiatehokkuussopimukset ovat tärkeä osa Suomen energia- ja ilmastostrategiaa ja ensisijainen keino edistää energian tehokasta käyttöä Suomessa. Vastuullinen ja tehokas energiankäyttö vähentää ilmastonmuutosta aiheuttavia hiilidioksidipäästöjä. Joutsan Lämpö on sitoutunut energiatehokkuussopimuksella yhdessä monen muun yrityksen ja kunnan kanssa kehittämään energiatehokkaampaa Suomea.

Lue lisää energiatehokkuusopimuksista täältä.

Ajankohtaista

21.10.2021

Joutsan Lämmön hakelaitoksen savun lämpö ei mene harakoille 

Lue >>

29.9.2020

Joutsan Lämmön suotuisa tilanne – lähipolttoainetta ja paikalliset pitkäaikaiset kumppanit

Lue >>