Etusivu > Ajankohtaista > Blogit > Lempeä kaukoläm...
Johanna Rautio | Tags

Lempeä kaukolämpö tulee läheltä kaikkien eduksi

Kaukolämpö tulee läheltä, lähimetsien hukkanenergiasta.

Vaikka energiamuodon nimi viittaa jonnekin kauas, tuotetaan Lempeä kaukolämpö yllättävän lähellä. Lempeä kaukolämpö syntyy pääasiassa paikallisen metsätalouden sivuvirroista eli metsien hukkaenergiasta.

Kaukolämpö on itse asiassa hyvin paikallista lämpöä. Jopa 90 prosenttia Lempeä kaukolämmöstä on tehty paikallisella bioenergialla, eli metsätalouden sivuvirtana saadusta hukkaenergiasta. Tällä tavalla tuemme myös alueen taloutta ja työllisyyttä.

Etelä-Savon kannalta energiapuun käytön vaikutus talouteen on kaksinkertainen. Työllistämme paikallisesti puun hankinnassa ja säästämme fossiilisten tuontipolttoaineiden hankintakustannuksissa, kun kaukolämmön tuotannon raaka-ainetta ei tarvitse ostaa ulkomailta.

Kotiseutumme puolesta, lempeydellä

Kun maksamme kotimaisesta raaka-aineesta kotimaiselle toimijalle, työllistämme suomalaisia metsäalan ammattilaisia. Se taas näkyy verotuloina, joka taas näkyy vaikkapa toimivina kunnallisina palveluina, ehjinä teinä ja siisteinä virkistysalueina.  

Lempeä haluaa olla mukana tuomassa hyvinvointia alueellemme monin tavoin. Teemme pitkäjänteistä sponsorointiyhteistyötä huolella valittujen kumppaneiden kanssa. Haluamme tukea ja edistää esimerkiksi metsätalouden ja biotuotetekniikan opiskelijoita opinnoissaan sekä olla mukana arvokkaan vanhuuden tukemisessa.

Kuten huomaat, Lempeä kaukolämpöä hankkiessasi edistät alueemme hyvinvointia helpolla tavalla!

Kiinnostuitko Lempeä kaukolämmöstä? Tutustu meihin ja pyydä tarjous kaukolämmöstä!


Viestintäpäällikkö
010 2104209
johanna.rautio@sssoy.fi
  • Johanna Rautio

    Johanna toimii viestintäpäällikkönä Suur-Savon Sähkössä. Energiaa säteilevä Johanna on siten tavallaan unelma-alallaan. Varsinkin, kun saa tehdä päivisin sitä mikä on sydäntä työmielessä lähinnä: yritysten vastuullisuustyötä ja viestintää. Siis monen muun asian lisäksi. Johanna on ollut näissä hommissa jo yli 10 vuotta ja virtaa riittää vähintään toiseen mokomaan. Kunhan vain saa oppia koko ajan jotakin uutta. Johanna on myös kahden teinin äiti ja norfolkinterrieri Taikan ulkoiluttajaihminen. Samaa perhettä kaikki. Perheen pyörityksen ohella Johanna mätkii vapaa-ajallaan säkkejä kuntonyrkkeilyn parissa.