Etusivu > Ajankohtaista > Blogit > Poistoilmalämpö...
Ossi Pöyry |

Poistoilmalämpöpumpulla lisää energiatehokkuutta kaukolämpötaloon

Keskustelu kaukolämmön ja maalämmön välillä käy tälläkin hetkellä mediassa lämpimänä. Maalämmön vaatimalle kalliille poraamiselle on olemassa myös vaihtoehto. Poistoilmalämpöpumppujen avulla taloyhtiö saavuttaa samat edut kuin maalämmön kanssa, mutta edullisemmin.  

Millä taloyhtiö tulevaisuudessa lämpiää ja mitä se maksaa?  Tämä kysymys on ollut jälleen esillä mediassa viime päivinä, viimeksi Ylen jutussa Lappeenrannasta.  Juttu herätti varmasti energiaremonttia pohtivissa taloyhtiössä ajatuksia siitä, onko kaukolämpö kilpailukykyinen vaihtoehto maalämmölle. 

Kaukolämmön ja poistoilmalämpöpumpun (PILP) hybridi tuo taloyhtiölle samat kustannussäästöt kuin maalämpöön siirtyminen. Vanhemmissa kiinteistöissä juuri poistoilmavaihdon hukkalämmön osuus on suuri ja siitä saavutettava säästö poistoilmalämpöpumpulla on merkittävä. Poistoilmalämpöpumppu on helppo liittää kaukolämpöjärjestelmään ja ratkaisun edut ovat taloyhtiölle tuntuvia. 

Yhdistä kaukolämmön varmuus ja PILP:n energiatehokkuus  

Energiatehokkuuden kannalta poistoilmalämpöpumppu on usein taloyhtiölle hyvinkin kannattava investointi. Tällöin kummankin järjestelmän parhaat puolet tulevat esiin: PILP:n energiatehokkuus ja kaukolämmön toimitusvarmuus sekä luotettavuus.  

Kaukolämpö-PILP-hybridi on taloyhtiölle kannattavin ratkaisu, koska sillä vältetään maalämmön porauksen kustannukset. Lämpöpumppu voidaan mitoittaa optimaalisesti ja kaukolämpö toimii aina tukena. Lisäksi lämpöpumpun lämpötilat on mahdollista pitää maltillisina myös pakkasilla, kun kaukolämmöllä pohjustetaan lämpötila juuri sopivaksi. Lämpöpumpun hyötysuhde kun on parhaimmillaan vain matalissa lämpötiloissa.  

Ratkaisulla voi saada merkittäviä säästöjä lämmityskuluihin.  Olemme toteuttaneet verkostossamme kaukolämpö-PILP-hybridejä, joissa on päästy jopa yli 30 prosentin säästöihin. 

 Kenelle kaukolämpö-PILP-hybridi sopii?  

  • Kiinteistöön, jossa on koneellinen poistoilmanvaihto 
  • Usein vähintään kolmikerroksinen kerrostalo, jossa yli 20 asuntoa 
  • Erityisesti 1970- ja 80-luvulla rakennettuihin kerrostaloihin, joissa energiankulutus on suurta 

Kiinnostuitko kaukolämpö-PILP-hybridiratkaisusta?  Saat kauttamme huolellisesti suunniteltuja ja toteutettuja järjestelmiä, joissa lämpöpumppu, ilmanvaihdon lämmöntalteenotto sekä kaukolämmön lämmönjakokeskus on integroitu yhdeksi hyvin toimivaksi järjestelmäksi.  

Ota yhteyttä ja keskustellaan lisää!  


Myyntipäällikkö
010 2104241
myynti@sssoy.fi
  • Ossi Pöyry

    Kestäviä luottamussuhteita rakentava myyntipäällikkö Ossi vastaa lämpöratkaisujen ja -palveluiden myynnistä. Luonteeltaan avoimena ja rehellisenä hän pyrkii kaikkia osapuolia hyödyttävään lopputulokseen. Hyvät asiakaskohtaamiset ja ratkaisujen löytäminen tekevät hänen työpäivästään onnistuneen. LVI-insinöörinä Ossia kiehtoo uusien asiakastarpeiden tunnistaminen ja energiaratkaisujen tuotekehitys. Hänellä onkin vuosien kokemus asiakasrajapinnassa toimimisesta energia-alalla sekä uusien lämmitysratkaisujen kehittämisessä ja toteuttamisessa. Ossi on tiimipelaaja myös vapaa-ajalla: jalkapallo kuluu elämään niin pelaajana kuin katsojanakin, ja joskus hän tarttuu myös tennis- tai sulkapallomailan varteen. Mökillä kuuluu rentoutua rantasaunassa hyvien löylyjen äärellä.