Etusivu > Ajankohtaista > Uutiset > “Tähtäämme kehi...

“Tähtäämme kehityksen kärkeen uusien teknologioiden ja yhteistyön avulla.”

Lempeä Lämmön liiketoimintajohtaja Jari Väyrynen on juuri aloittanut tehtävässään. Tulevaisuuden tavoitteita ja strategioita vielä hiotaan yhtiön hallituksen ja Lempeän tiimin kanssa, mutta tämä on jo selvää: lämpöliiketoiminnan johdossa on mies, jolla on avara katse, into uusien teknologioiden hyödyntämiseen sekä usko yhteistyön voimaan.

Jokainen kokemus on arvokas

Miten energia-alan liiketoimintajohtajaksi tullaan? Kone- ja tuotantotekniikkainsinöörin koulutus oli vain ajan kysymys, sillä tekniikka kiinnosti Jaria jo lapsena. Myöhemmin hän valmistui myös energiatekniikan insinööriksi. Toinen rakas lapsuuden harrastus jalkapallo kertoo, että joukkuepelaaminen on Jarille tuttua ja mieluisaa. Näillä eväillä työkokemusta ja näkemystä on karttunut kiitettävästi mitä erilaisimmissa tehtävissä ja ympäristöissä: erilaisissa yrityksissä sekä ulkomailla että monilla paikkakunnilla Suomessa.

Yrityskaupat, fuusiot ja ulkoistukset jatkuvine muutoksineen ovat tulleet tutuiksi. Hyvien verkostojen lisäksi mukaan on tarttunut ymmärrys erilaisiin tilanteisiin sopivista strategioista ja organisaatiorakenteista. Selkeät toimintamallit ovat aina tärkeitä, ja erityisen tärkeitä ne ovat silloin kun omaa asiantuntijaorganisaatiota täydentävät useat strategiset kumppanit.

Jarin ajatusmaailma ja osaaminen ovat kasvaneet kokemuksen myötä samoin kuin tuhannen palan palapelin kokoaminen: jokainen pala on erilainen mutta yhtä tärkeä osa kokonaisuutta. Kun yksi kuvan osa on valmis, seuraava liittyy siihen luontevasti. Nyt kuva täydentyy Lempeän lämpöliiketoiminnan kehittämisellä nopeasti muuttuvassa toimintaympäristössä.

Kohti uusia teknologioita ja toimintatapoja

Lämmöntuotannon innovaatiot ja alan kiihtyvä muutos innostavat ja inspiroivat Jaria. Energia-alan murros, uudet teknologiset ratkaisut ja digitalisaatio ohjaavat toimijoita etsimään uusia, perinteistä polttoteknologiaa korvaavia tuotantoratkaisuja. Muutos koskee myös lämmön jakelua. On esimerkiksi mahdollista, että tulevaisuudessa lämpöenergian voi ostaa haluamaltaan toimijalta, kuten nyt on tilanne sähkönjakelussa.

“On hienoa pysyä kehityksen mukana ja saada asioita aikaan. Toteutamme valittua strategiaa yhdessä. Tavoitteemme on olla alamme parhaita ja kasvaa hallitusti uusia teknologioita soveltamalla. Menestymme, kun olemme ratkaisuissamme rohkeita, teemme työmme hyvin ja pidämme yllä reilua yhteishenkeä. Se antaa voimaa kaikille.”

Tiivis yhteistyö asiakkaiden, kumppaniverkoston, kuntien ja muiden sidosryhmien kanssa on tärkeää, sillä se rakentaa luottamusta. Helposti lähestyttävä, innostava ja positiivinen Jari tulee toimeen kaikenlaisten ihmisten kanssa. “Elämässä sattuu ja tapahtuu, joten parasta on käsitellä sekä hyvät että huonommat eteen tulevat asiat rohkeasti ja yhteistuumin”, hän sanoo.

Mitä muuta Jarin elämään kuuluu kuin innostava uusi työ? Liikunta ja tekniikka haukkaavat edelleen ison osan vapaa-ajasta. Talvella keho lämpiää kuntosalilla, kesällä asia hoituu Joensuun lähellä olevalla mökillä puuhaillessa. Verstaalla puolestaan kypsyvät uudet tekniset ideat, joita on aina mukava pohdiskella. Jari asuu kahdella paikkakunnalla: omakotitalo on Joensuussa ja toinen kaupunkikoti Savonlinnassa. “Uuteen ympäristöön ja ihmisiin on aina mukava tutustua”.