Etusivu > Ajankohtaista > BlogitYleinen > Mikä on oikea l...
Ossi Pöyry | Tags

Mikä on oikea lämmitysratkaisu suureen kiinteistöön? – kauko- vai maalämpö?

Toimitilojen lämpötila vaikuttaa olennaisesti siellä työskentelevien ihmisten hyvinvointiin ja turvallisuuteen. Lempeä tarjoaa lämmitys- ja jäähdytysratkaisuja suuriinkin toimisto-, varasto- ja tuotantokiinteistöihin, jolloin sisälämpötila voidaan pitää miellyttävänä niin talvipakkasilla kuin kesähelteilläkin. Kiinteistön lämmitysratkaisua pohdittaessa on suurin valintaa ohjaava tekijä kaukolämpöverkon läheisyys.

Lempeä Kaukolämpö – energiatehokkuutta ja varmuutta

Mikäli kiinteistö sijaitsee kaukolämpöverkon piirissä, voidaan se liittää kaukolämpöön. Lempeä Kaukolämpö on energiatehokas lämmitysjärjestelmä, joka varmistaa lämpimän käyttöveden riittävyyden ja vakaat lämpöolosuhteet kiinteistöön. Kaukolämmön vahvuus on myös sen korkea toimintavarmuus sen kaivatessa vain vähän huoltotoimenpiteitä.

Lempeä Kaukolämpö on Järvi-Suomessa tuotettua kaukolämpöä. Tuotamme sitä paikallisessa lämpölaitoksissamme ympäristöä kunnioittaen. Noin 85 % lämmöstä on peräisin paikallisen metsätalouden sivuvirroista eli lähimetsien hukkaenergiasta. Pystyäksemme turvaamaan lämmön toimitusvarmuuden käytämme pellettien ja hakkeen lisäksi jonkin verran turvetta ja öljyä. Valitsemalla Lempeä Kaukolämmön tuet paikallisten osaajien työtä: Lempeän lämpölaitoksia sijaitsee Järvi-Suomen alueella 10 paikkakunnalla.

Lempeän kaukolämpöliittymä on mahdollista saada Järvi-Suomen alueilla Hartolassa, Joutsassa, Juvalla, Kangasniemessä, Kerimäellä, Mäntyharjulla, Pertunmaalla, Puumalassa, Rantasalmella ja Savonlinnassa. Ole yhteydessä Lempeän myyntiin tai asiakaspalveluun, mikäli harkitset kaukolämpöliittymän hankkimista. Näin pystymme varmistamaan, että kiinteistösi sijaitsee riittävän lähellä kaukolämpöverkkoa.

Lempeä Maalämpö tarjoaa lähilämpöä ilman alkuinvestointia

Kaukolämpöverkon ulkopuolella sijaitseville yrityskiinteistöille tarjoamme edullisen maalämpöratkaisun, jonka toteutamme avaimet käteen -periaatteella. Edellytyksenä Lempeä Maalämmön ottamiselle on kuitenkin tontilla olevien kiinteistöjen yhteinen lämmöntarve, joka tulee olla yli 250 MWh vuodessa. Tämän lisäksi on varmistettava, että tontilla on mahdollista porata maalämpökaivo.

Maalämpöratkaisu perustuu maalämpöpumppuun, joka kerää maaperään varastoitunutta aurinkoenergiaa keskimäärin 100–200 metrin syvyisestä lämpökaivosta. Lisäksi Lempeä Maalämmön tuotannossa on mahdollista hyödyntää uusiutuvaa sähköä, jolloin voidaan saavuttaa 100 % hiilineutraalius. Maalämpöratkaisu mahdollistaa tareen mukaan myös kiinteistön jäähdytyksen.

Tiesitkö, että maalämpöasiakkaanamme et tarvitse alkuinvestointia? Lempeä Lämpö omistaa maalämpöjärjestelmän laitteet 15–20 sopimuksella huolehtien niiden huollosta, ylläpidosta ja valvonnasta. Tämän ansiosta pystyt ennakoimaan maalämmön kustannukset kauas tulevaisuuteen.

Ympäristöystävällinen Lempeä Jäähdytys

Kaukolämpöverkon lähellä sijaitseviin suurempiin kiinteistöihin on mahdollista saada myös jäähdytysratkaisu avaimet käteen -periaatteella. Sopivia kohteita ovat esimerkiksi taloyhtiöt sekä yritysten ja kuntien rakennukset. Lempeä Jäähdytys voidaan ottaa käyttöön joko kaukolämpöön siirryttäessä tai kiinteistöissä, jotka ovat jo valmiiksi Lempeä Lämpö -kaukolämpöasiakkaita. Lisäksi voimme toteuttaa kiinteistöllesi jäähdytyksen, vaikka et olisikaan kaukolämpöasiakkaamme. Edellytys Lempeä Jäähdytyksen ottamiselle on se, että kiinteistö sijaitsee riittävän lähellä kaukolämpöverkkoa.

Lempeä Jäähdytys on kustannustehokas ja riskitön investointi: Asiakkaanamme maksat vain käytetystä jäähdytysenergiasta (€/MWh). Jäähdytyksen kustannukset ovat myös ennakoitavissa vuosiksi eteenpäin, sillä Lempeä Lämpö omistaa laitteet 5–15 vuoden sopimuksella vastaten myös niiden toiminnasta.

Lempeä Jäähdytys mahdollistaa kiinteistöjen ympäristöystävällisen jäähdytyksen. Ratkaisumme perustuu CHC-jäähdytykseen (Combined Heating and Cooling), jossa jäähdytyksen ja lämmityksen tuotanto on yhdistetty. CHC-jäähdytys mahdollistaa jäähdytyksen sivutuotteena syntyneen hukkalämmön hyödyntämisen kaukolämpöverkossa.

Haluaisitko tietää lisää suurten kiinteistöjen lämmitys- ja jäähdytysratkaisuista? Ole meihin yhteydessä!


Myyntipäällikkö
010 2104241
myynti@sssoy.fi
  • Ossi Pöyry

    Kestäviä luottamussuhteita rakentava myyntipäällikkö Ossi vastaa lämpöratkaisujen ja -palveluiden myynnistä. Luonteeltaan avoimena ja rehellisenä hän pyrkii kaikkia osapuolia hyödyttävään lopputulokseen. Hyvät asiakaskohtaamiset ja ratkaisujen löytäminen tekevät hänen työpäivästään onnistuneen. LVI-insinöörinä Ossia kiehtoo uusien asiakastarpeiden tunnistaminen ja energiaratkaisujen tuotekehitys. Hänellä onkin vuosien kokemus asiakasrajapinnassa toimimisesta energia-alalla sekä uusien lämmitysratkaisujen kehittämisessä ja toteuttamisessa. Ossi on tiimipelaaja myös vapaa-ajalla: jalkapallo kuluu elämään niin pelaajana kuin katsojanakin, ja joskus hän tarttuu myös tennis- tai sulkapallomailan varteen. Mökillä kuuluu rentoutua rantasaunassa hyvien löylyjen äärellä.