Etusivu > Ajankohtaista > Yleinen > Huijausviestejä...

Huijausviestejä liikkeellä

Facebookissa on liikkeellä paljon huijauksia, joissa viralliselta näyttävän julkaisun takana onkin huijari. Huijarit käyttävät hyväkseen sosiaalisessa mediassa pyöriviä kilpailuja ja arvontoja yrittäessään kalastella pankki- tai luottokorttien tietoja.

Niin Lempeä Lämmön kuin monen muunkin yrityksen nimissä tehdään tällä hetkellä jonkin verran huijauksia, joihin tarttuva voi pahimmassa tapauksessa luovuttaa pankki- tai luottokorttinsa tietoja huijarille. Huijarit hyödyntävät sosiaalisessa mediassa käynnissä olevia kilpailuja tehdäkseen oman kilpailujulkaisun, joka näyttää samalta kuin yrityksen tekemä. Huijausjulkaisuissa pyydetään usein klikkaamaan linkkiä, joka vie epäilyttävälle verkkosivuille, ja jossa pyydetään syöttämään oman pankki- tai luottokortin tietoja palkinnon lunastamiseksi. Lempeä Lämpö ei kuitenkaan koskaan pyydä sinulta näitä tietoja, vaan tällainen julkaisu on huijaus. Tällaiset voi tunnistaa hieman huonosta suomen kielestä ja oudosta osoitteesta, joka voi olla esimerkiksi muotoa sitey.me. Lempeä Lämmön omien sivujen osoitteet ovat aina muotoa lempealampo.fi.

Myös kilpailujen kommenttikenttiin voi ilmestyä kommentteja, jotka onnittelevat kommentin jättänyttä voitosta. Nämä kommentit voivat näyttää tulevan kilpailua pitävän yrityksen tililtä, mutta lähempi tarkastelu osoittaa, että kommentit ovat huonolla suomen kielellä kirjoitettuja ja hieman oudon näköisiä. Näissäkin voidaan kehottaa klikkaamaan linkkiä, joka johdattaa epäilyttävälle sivulle. Älä siis klikkaa epäilyttävän näköisiä linkkejä! Jos sinua mietityttää onko jokin Lempeä Lämmön julkaisu tai kommentti aito, voit aina kysyä asiaa asiakaspalvelustamme laittamalla viestiä Lempeä Lämmön Facebookissa tai soittamalla numeroon 0800 90990.