Etusivu > Ajankohtaista > Asiakastarinat > Lempeän huoleto...

Lempeän huoletonta asumista kaukolämmitetyssä kodissa

Laineen nelihenkinen perhe valitsi omakotitalonsa lämmitysratkaisuksi kaukolämmön. Aktiivista elämää viettävälle perheelle huoleton ja varma kaukolämpö oli itsestään selvä valinta.

Susanna Laineen perheen koti on melko tyypillinen suomalainen omakotitalo. Avaimet käteen -periaatteella toimitettu 140 m2  hirsirakennus valmistui vanhalle omakotitaloalueelle kesäkuussa 2015. Vaikka hirsitalo on rakennustyyppinä ikivanha, on talo täynnä nykyaikaista tekniikkaa.

“Meillä on kodissamme ilmanvaihto lämmön talteenotolla ja vesikiertoinen lattialämmitys.  Jonkin verran talossa on käytetty myös ledivalaistusta. Lisäksi talossa on varalämmönlähteenä varaava kiertoilmatakka, joka on myös loistava tunnelman luoja”, kuvailee Susanna perheen kotia.

Kodin lämmitysratkaisua mietittäessä lähtökohtana oli ratkaisun vaivattomuus ja toimintavarmuus. Kiireisen lapsiperheen arkeen ei jää juurikaan aikaa ylimääräisille huoltotoimenpiteille.

“Kun päivät menevät töissä ja illat harrastuksissa, on lämmittämisen helppous todella iso juttu. Kodin lämmitys on asia, jonka miettimiseen ei halua käyttää aikaa”, Laine toteaa.

Kaukolämmin koti on ympäristölle ystävällinen

Laineen perheessä ei tarvinnut lämmitysmuodon kanssa pähkäillä tai tehdä laajoja vertailuja eri vaihtoehtojen välillä. Kaukolämpöverkkoon liittyminen oli helppoa ja perustamiskustannuksiltaan edullista, joten kaukolämpö oli perheelle ilmiselvä valinta.

“Kaukolämpö on varma valinta jokaiselle, joka ei halua viettää vapaa-aikaansa kodin teknisessä tilassa. LVI-suunnittelijamme hoiti lämmitysratkaisun suunnittelun yhdessä lämmön toimittajan kanssa. Meille jäi oikeastaan vain suunnitelmien hyväksyntä. Tämä on toimintavarma ratkaisu jokaiselle, joka haluaa vain nauttia asumisesta”, Laine toteaa.

Ilmastonmuutoksen aikakaudella yhä useampi omakotirakentaja haluaa painottaa lämmitysratkaisussaan myös pienempää kuormitusta ympäristölle. Tässäkin suhteessa kaukolämpö on erinomainen valinta jokaiselle, joka haluaa nauttia vaivattomasta lämmitysratkaisusta hyvällä omatunnolla.

“Tiesimme, että täällä Savonlinnassa noin 90 prosenttia lämmöstä tuotetaan paikallisella puupolttoaineella. Ympäristöarvot olivat toimitusvarmuuden ohella keskeinen valintakriteeri meille. Paikallisesti tuotettu lämpö on vastuullinen valinta myös sen työllistävän vaikutuksen vuoksi”, Laine summaa.

Omilla pienillä valinnoilla säästöjä lämmityskuluihin

Kaukolämmön kausihinnoittelu mahdollistaa asukkaalle säästöjä lämmityskuluissa, kun kodin energiatehokkuuteen kiinnitetään huomiota. Omilla pienillä valinnoilla voi siten vaikuttaa mukavalla tavalla lämpölaskun suuruuteen.

“Kodissamme on huonekohtainen lämpötilan säätö. Makuuhuoneissa pidämme muuta kotia alhaisempaa lämpötilaa. Ilmanvaihdon aikaperusteinen säätäminen mahdollistaa ilmanvaihdon määrän laskemisen päivän ajaksi, jolloin talossa ei ole ketään kotona. Lisäksi suihkutiloihin on asennettu kosteusanturit, jotka ohjaavat ilmavaihtojärjestelmän nopeuttamaan tilan ilmanvaihdon automaattisesti nopeammaksi. Kiertoilmatakkamme tuo mukavaa lisälämpöä esimerkiksi kovien pakkasten aikana”, Laine kuvailee.

Suomen suosituin lämmitysratkaisu hyvistä syistä

Kaukolämpö on vaivattomuudessaan ylivoimainen muihin lämmitysratkaisuhin verrattuna. Kaukolämpöön muista lämmitysratkaisuista siirtyvien määrä kasvaa vuosi vuodelta. Jo nyt kaukolämpö on Suomen suosituin lämmitysratkaisu. Ei mikään ihme, kun sen etuja miettii.

“Jos haluat helppoa ja vaivatonta ja varmaa lämpöä, kaukolämpö on sinun valintasi. Suosittelen lämpimästi!” Laine summaa.