Etusivu > Ajankohtaista > Blogit > 5 syytä miksi ö...

5 syytä miksi öljylämmityksen vaihto kaukolämpöön on nyt ajankohtaista

Onko sinulla öljyllä lämpiävä omakotitalo tai oletko kenties öljylämmitteisen taloyhtiön isännöitsijä tai osakas? Sinulla on nyt entistäkin enemmän syitä valita öljyn tilalle kätevä kaukolämpö.

Päätöksesi vaikuttaa asumisen laatuun ja asumiskustannuksiin, mutta oman mukavuuden lisäksi haluat ehkä osallistua myös ilmastonmuutoksen torjuntaan ja Järvi-Suomen elinvoimaisena pitämiseen. Kaukolämpöön siirtyminen on ratkaisu, johon voit olla tyytyväinen sekä nyt että tulevaisuudessa.

Kaukonäköisyys on lämmitysasioissa viisasta

Talosi öljykattilan parasta ennen -päiväys saattaa olla jo lähellä. Vaikka siihen olisi vielä aikaa, viimeistä käyttöpäivää ei kannata jäädä odottamaan. Öljylämmityksestä luopuminen on nyt ajankohtaisempaa kuin koskaan, ja kaukolämpöä järkevämpää uutta lämmitysratkaisua saa hakea. Katsotaanpa asiaa hiukan tarkemmin!

1. Kaukolämpö on kaikin puolin varma ratkaisu

Kaukolämpölaitoksen tuottama lämpö ei lopu kesken: voit olla varma että kotona tarkenee vuodenajasta riippumatta. Jos ongelmia sattuisi ilmenemään, apu on aina lähellä: kaukolämpö tuotetaan nimestään huolimatta lähellä ja keskusvalvomo seuraa lämmönjakelua joka päivä vuorokauden ympäri. Lisäksi kaukolämmön hinta on varsin vakaa: nopeita hintamuutoksia ei tarvitse pelätä.

2. Öljykattilan vaihto kaukolämpöön on helppoa

Jos kaukolämpöverkko sijaitsee riittävän lähellä taloasi, helpoin tapa on tehdä Avaimet käteen -sopimus Lempeän kanssa. Se sisältää kaukolämpöliittymän lisäksi vanhan öljykattilan ja öljysäiliön purkamisen ja asianmukaisen jatkokäsittelyn sekä tarvittavat laitteet asennettuina. Jos säiliössä on polttoöljyä, se imetään talteen ennen säiliön puhdistusta. Laitteet ja asennuksen voit ostaa myös haluamaltasi urakoitsijalta, jonka tekemän työn laadun Lempeä lopuksi tarkastaa.

Asennuksen yhteydessä tontille kaivetaan kaukolämpöverkosta talon seinustalle ulottuva alle metrin syvyinen ja levyinen kuoppa, johon kaukolämpöputki asennetaan. Sen jälkeen kuoppa peitetään ja maisemoidaan ennalleen. Kaukolämpöputki viedään seinän läpi yleensä pannuhuoneeseen, jonne uudet laitteet asennetaan öljykattilan poistamisen jälkeen. Kaivuutyö, vanhojen laitteiden poisto ja uusien asennus kestää yleensä kaksi päivää. Tämä kaikki on järkevintä tehdä ennen tai jälkeen talvikauden.

3. Kaukolämpö on huoletonta ja laitteet vievät vain vähän tilaa

Kaukolämmöstä on helppo nauttia, sillä kaukolämpölaitteisto on lähes huoltovapaa: riittää että käyt välillä katsomassa että järjestelmässä on painetta. Voit myös unohtaa öljykattilan vuosittaisen huollattamisen sekä polttoöljyn kulutuksen seuraamisen ja tilaamisen!

Kun pannuhuoneessa ei enää ole öljykattilaa eikä isoa öljysäiliötä, voit ottaa tilan hyötykäyttöön. Lämminvesivaraajaakaan et enää tarvitse. Kaukolämmön lämmönjakokeskus on käytännössä seinälle asennettava kaappi, jonka korkeus ja leveys ovat noin metrin ja puolen metrin välistä ja syvyyskin alle puoli metriä.

4. Kaukolämpö on ympäristöystävällistä, tehokasta ja työllistävää

Tiesitkö, että Lempeä kaukolämpö tuotetaan jo nyt pääasiassa lähellä kasvanutta uusiutuvaa raaka-ainetta käyttäen? Kaukolämpölaitoksissamme poltetaan Järvi-Suomen alueen metsätalouden sivutuotteita, käytännössä hakkuutähteitä ja metsäteollisuuden hukkapuuta, joilla ei ole muuta hyötykäyttöä.

Kehitämme kaukolämmön tuotantoon myös muita energianlähteitä, esimerkiksi aurinkoenergiaa. Lämpöä tuottaessamme tarjoamme järvisuomalaisille merkittävän määrän työtä ja toimeentuloa myös yhteistyökumppaneidemme kautta.

Kaukolämpölaitokset ovat vähäpäästöisiä ja tehokkaita. Savukaasupesurit vähentävät tehokkaasti hiukkas- ja hiilidioksidipäästöjä ja keräävät samalla talteen savun mukana ilmaan pyrkivää lämpöä. Ison tuotantolaitoksen hyötysuhde on myös huomattavasti parempi kuin esimerkiksi kiinteistökohtaisten lämmitysratkaisujen.

Tutustu myös 100 % hiilineutraaliin Lempeä Eko -kaukolämpöön!

5. Kaukolämpö on taloudellinen valinta, johon taloyhtiöt voivat saada avustusta

Isoja investointeja harkitessa rahaa ei voi unohtaa. Kaukolämpö on kertainvestointina erittäin edullinen – omakotitalon kaukolämpöliittymä maksaa laitteineen ja asennuksineen noin 8-10.000 euroa.

Öljylämmityksestä kaukolämpöön siirtyvien taloyhtiöiden energia-avustus on huomattava: tukea voi saada jopa 50 % hankkeen kokonaiskustannuksista. Tukea myönnetään tähän varattujen määrärahojen puitteissa – katso ajankohtaiset tiedot ja ohjeet ARA:n verkkosivuilta. Kerron mielelläni tästä lisää.

Nyt on hyvä hetki pyytää tarjous kaukolämmöstä. Tutustu myös ostorahoitukseen – sen avulla voit hankkia kaukolämpöliittymän sinulle sopivalla kuukausierällä.

Energiapolitiikka vaikuttaa kaukolämmön hintaan, mutta moniin muihin energiaratkaisuihin verrattuna kaukolämmön hinta pysyttelee vakaana. Hintamuutokset ovat maltillisia eikä nopeita hintamuutoksia tarvitse pelätä.

Jatkossa maksat kotisi ja käyttövetesi lämmityksestä perusmaksun ja energiamaksun. Niiden suuruus on esimerkiksi 1700-1800 euroa vuodessa, jos talosi on 1990-luvulla rakennettu, kooltaan 120 m2 ja asukkaita on neljä. Koska kaukolämpö on käytännössä huoltovapaa, huoltokuluihin ei tarvitse juuri varautua.


Myyntipäällikkö
010 2104241
myynti@sssoy.fi
  • Ossi Pöyry

    Kestäviä luottamussuhteita rakentava myyntipäällikkö Ossi vastaa lämpöratkaisujen ja -palveluiden myynnistä. Luonteeltaan avoimena ja rehellisenä hän pyrkii kaikkia osapuolia hyödyttävään lopputulokseen. Hyvät asiakaskohtaamiset ja ratkaisujen löytäminen tekevät hänen työpäivästään onnistuneen. LVI-insinöörinä Ossia kiehtoo uusien asiakastarpeiden tunnistaminen ja energiaratkaisujen tuotekehitys. Hänellä onkin vuosien kokemus asiakasrajapinnassa toimimisesta energia-alalla sekä uusien lämmitysratkaisujen kehittämisessä ja toteuttamisessa. Ossi on tiimipelaaja myös vapaa-ajalla: jalkapallo kuluu elämään niin pelaajana kuin katsojanakin, ja joskus hän tarttuu myös tennis- tai sulkapallomailan varteen. Mökillä kuuluu rentoutua rantasaunassa hyvien löylyjen äärellä.