Etusivu > Ajankohtaista > Uutiset > Nyt voit saada ...

Nyt voit saada tukea lämmönjakokeskuksen uusimiseen

Jos lämmönjakokeskuksesi on yli 25 vuoden ikäinen, kannattaa pohtia sen uusimista. Näin vanhoista laitteista ei enää normaalisti kannata uusia yksittäisiä osia, koska osittainen uusiminen tulee kalliimmaksi kuin koko laitteiston uusiminen kerralla.

Uusittu ja oikein mitoitettu laitteisto on toimintavarma kaikissa oloissa. Lisäksi se säästää energiaa ja vaikuttaa lämpölaskun kurissa pysymiseen. Uudet laitteistot tukevat kaukolämpöverkon siirtymistä matalampaan tuloveden lämpötilaan. Uusiminen on lisäksi investointi energiatehokkuuteen. Uusimisen yhteydessä kannattaa selvittää minkälaisia muita energiansäästötoimia kannattaa uuden laitteiston ansiosta tehdä.

Avustus kaukolämpölaitteiston uusimiseen

Asumisen rahoitus- ja kehittämiskeskus (ARA) myöntää avustusta vuosina 2022 – 2023 tehtäville asuinrakennusten kaukolämpölaitteistojen uusimiselle. Avustus annetaan vakituisessa asuinkäytössä olevaan kiinteistöön. Asuinrakennuksen omistaja voi hakea tukea. Tuki annetaan matalalämpöisen kaukolämpölaitteiston vaihtamiseen kiinteistössä, joka sijaitsee alueella, jossa laitteiston vaihtaminen edistää kaukolämpöverkon lämpötilan laskemista. Lempeän kaukolämpöverkoissa suunnitellaan veden lämpötilan alentamista sitä mukaa, kun se on mahdollista.

Tukea voi saada talotyypistä riippuen enintään 2000 € – 4000 € per lämmönvaihdin ja 500 € – 2000 € per rakennuskohtainen lämmitysjärjestelmän säätö.