Etusivu > Asiakkaalle > Vaihda öljylämmitys kaukolämpöön

Vaihda öljylämmitys kaukolämpöön

Siirry nyt kiinteistösi öljylämmityksestä huolettomaan ja siistiin kaukolämpöön.
Öljylämmityksen vaihtaminen varmatoimiseen kaukolämpöön on myös ympäristöteko.

1. Miksi öljy kannattaa vaihtaa kaukolämpöön

Huoleton, vaivaton ja varma kaukolämpö on Suomen yleisin lämmitysmuoto ja on monia hyviä syitä vaihtaa vanha öljykattilasi siistiin ja ympäristöystävälliseen kaukolämpöön:

  • Kaukolämpö on asukkaalle edullista ja vaivatonta
  • Kaukolämpö ei vaadi huoltoa ja vie vähän tilaa
  • Kaukolämpö sopii hyvin yhteen vesikiertoisen lämmitysjärjestelmän kanssa
  • Kaukolämpö on tulevaisuuden energiaratkaisu

Öljylämmityksen kaukolämpöön vaihtaneet asiakkaamme arvostavat ennen kaikkea kaukolämmön helppokäyttöisyyttä, huoltovapautta ja kilpailukykyistä hintaa. Olipa kyseessä taloyhtiö tai pientalo, huoneistojen lämpötila pysyy sopivana ja lämmintä käyttövettä riittää kaikille.

Tutustu myös 100 % hiilineutraaliin Lempeä Eko -kaukolämpöön!

Vaihda sinäkin  vanhat öljykattilasi siistin ja ympäristöystävälliseen kaukolämpöön:

Lämmitä talosi fossiilisen sijaan uusiutuvalla energialla

Öljylämmityksen vähentäminen on osa Suomen valtion ilmastotavoitteita. Öljylämmityksestä luopuminen on ilmastoteko. Lempeä tuottaa kaukolämpöä lähiseutujen metsähakkeesta sekä metsäteollisuuden prosesseissa ylijääneestä puusta eli hakkeesta ja purusta valmistetuista pelleteistä. Kehitämme myös jatkuvasti uusien energianlähteiden hyödyntämistä – kaukolämpöä voidaan tuottaa myös auringon avulla. Näin tarjoamme myös työtä ja toimeentuloa oman alueemme osaajille.

2. Miten öljylämmityksen vaihto kaukolämpöön tapahtuu

Öljylämmityksen vaihtaminen kaukolämmöksi on järkevä ja suosittu ratkaisu, jos talon läheltä jo kulkee kaukolämmön runkoputki. Siitä rakennetaan maan alla kulkeva liittymä talon seinustalle siihen kohtaan, josta kaukolämpöputki ohjataan talon seinän läpi sisäpuolelle.

Ennen asennusta vanha öljykattila ja -säiliö poistetaan ja viedään asianmukaisesti jatkokäsiteltäväksi. Kaukolämmön lämmönjakokeskus on seinälle asennettava laite, joka sijoitetaan yleensä entiseen pannuhuoneeseen,. Lämminvesivaraajaa ei enää tarvita, sillä kaukolämpöjärjestelmä voidaan yhdistää vaivattomasti vanhaan vesikiertoiseen patteri– tai lattialämmitykseen.

Kaivuutyö tontilla on järkevintä tehdä ennen tai jälkeen talvikauden. Vanhojen laitteiden poisto ja uusien asennus vie noin kaksi päivää.

Katso kartasta, asutko lähellä Lempeä Kaukolämmön jakelualuetta!

Kartta jossa Lempeän lämmön kaukolämpöverkosto

3. Milloin öljystä kannattaa siirtyä kaukolämpöön

Öljylämmityksestä kannattaa siirtyä kaukolämpöön viimeistään siinä vaiheessa, kun kiinteistön nykyinen öljykattila on tulossa käyttöikänsä päähän.

Vaihtoa miettiessä sekä taloyhtiön päättäjien että pientalon omistajan kannattaa muistaa, että öljylämmityksen muuttaminen edullisempaan ja ympäristöystävällisempään kaukolämpöön lisää varmuutta ja yksinkertaisuutta lämmitysasioiden hoitoon. Usein tehty lämmitysremontti myös parantaa asuntojen tai talon jälleenmyyntiarvoa.

Tutustu ostorahoitukseen – sen avulla voit hankkia kaukolämpöliittymän sinulle sopivalla kuukausierällä.

4. Pyydä tarjous kaukolämpöön siirtymisestä

Haluatko tietää miten voit vaihtaa omakotitalon, taloyhtiön tai muun kiinteistön nykyisen öljylämmitysjärjestelmän kätevään kaukolämpöön?

Ota yhteyttä, niin saat tietoa ja tarjouksen kaukolämpöön liittymisestä. Tarjouksen pyytäminen ei sido sinua mihinkään.

Pyydä tarjous
Onko kyseessä uudisrakennus
Yhteyshenkilön tiedot
Olen kiinteistön
Haluan että minuun otetaan yhteyttä *
Ossi Pöyry
Myyntipäällikkö
010 210 4241